Skip links
ArboXL

Van preventie tot levensreddende actie – ArboXL

Share

“Veiligheid is onze niche maar raakt ons allemaal.” Het zijn de duidelijke woorden van Mark Sturrus. Samen met Heleen van Pelt vormt hij het management van ArboXL. Het meest complete training- en adviesbureau op het gebied van Safety, Health, Environment en Quality (SHEQ) in de Hoeksche Waard, met als belangrijkste missie: structureel bijdragen aan een veilige werkomgeving door support en (preventie-)advies, training & opleiding en het leveren van de beste producten en apparatuur. 

ArboXL is in 2021 ontstaan uit een samenvoeging van FISAMA en een deel van de diensten van XLIGN. Waar FISAMA zich met name richtte op Fire- & Safety management en opleidingen lag de focus van XLIGN op het verbeteren van (werk)omstandigheden. “Een gouden combinatie”, noemt Heleen het. “We bedienen nu het hele spectrum; van advies, opleiding en preventie tot levensreddende actie en alles wat hierbij nodig is.” 

Totaalaanbod

“Wij zijn geen arbodienst”, benadrukt Mark, “maar we bieden wel een zeer compleet pakket diensten en producten aan om werkgevers te ondersteunen bij het creëren en borgen van een veilige werkomgeving. We kunnen bedrijven volledig ontzorgen als het gaat om het opzetten en implementeren van managementsystemen, waaronder ISO, NEN, SCL, ontruimingsplannen en -plattegronden en RI&E. We verzorgen trainingen en opleidingen, zowel in-company als bij ons op locatie. Denk aan BHV, EHBO, VCA, VVL (verplaatsen van lasten) en het opleiden van onder andere preventiemedewerkers. Verder leveren we de juiste middelen, zoals AED’s, draagbare blustoestellen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Want: zonder de juiste producten en apparatuur kan zelfs goed opgeleid personeel niet adequaat handelen. Mensen zijn waardevol. Wij beschermen mensen. ”

Nieuw pand

ArboXL zit sinds een paar maanden in een nieuw pand. Heleen vertelt: “Onze capaciteit is verdrievoudigd en we hebben nog steeds de bluscontainer. Nieuw is ons gezellige Arbo Café.  Trainingen zijn vaak verplichte kost voor werknemers. Wij maken er een leerzame én gezellige dag van. Dat wordt gewaardeerd. We bedienen veel klanten uit de Hoeksche Waard, van de slager en kapper op de hoek tot productiebedrijven en scholen. Groot voordeel is dat werknemers het eiland niet af hoeven. Zelf zijn we trouwens wel regelmatig van het eiland af. We geven training en advies bij bedrijven door heel Nederland en daarbuiten. Zo hadden we laatst projecten in Litouwen en Frankrijk. Veiligheid speelt overal.”

Veiligheid en vertrouwen

ArboXL beschikt over de meest actuele kennis op het gebied van regelgeving en product- en markt-ontwikkelingen. Mark en Heleen hebben jarenlange ervaring op het gebied van SHEQ in verschillende branches. Mark: “We kennen de markt specifieke activiteiten en begrijpen onze klanten. Sommige bedrijven komen al meer dan dertig jaar bij ons over de vloer. Net als veiligheid is ook vertrouwen een belangrijke basisbehoefte. Daar ligt onze kracht. Veiligheid is tenslotte mensenwerk.”

Isaac Newtonstraat 8, Oud-Beijerland
www.arboxl.eu
info@arboxl.eu
0186 699 699